Na twaalf jaar trouwe dienst wordt mijn oude Dreamweaver website vervangen door een nieuwe en eigentijdse wordpress site, ontworpen en uitgevoerd door Petra Bredewold uit Zwolle.

Een nieuwe site maken is een spannend project, het moet technisch maar ook inhoudelijk kloppen. Websites zijn lastige producten, want  je hebt de balans tussen de verschillende onderdelen niet helemaal onder controle. In elke browser en op elk scherm ziet een website er weer anders uit.

Het maken van een nieuwe website geeft energie want het is een vorm van ‘empowerment’, opnieuw in je kracht komen te staan, nadat je een tijdje de beperkingen van een oude site hebt ervaren. Maar het kost uiteraard ook behoorlijk wat energie en tijd. Een website maken is zoiets als het verhuizen van een bibliotheek. Je blijft eindeloos heen en weer sjouwen met boeken en papieren, allerlei dingen opnieuw een plek geven en van alles wegdoen (als het goed is!). En af en toe achterovervallen van verbazing bij het terugvinden van iets dat je al lang vergeten was…

De oude website uit 2006

Ik hoop dat de nieuwe website qua organisatie en techniek snel voldoet, dat ontwerp- en uitvoerproces was bij Petra Bredewold en haar team in goede handen. Ik denk dat de inhoud op deze vernieuwde nieuwe site makkelijker teruggevonden wordt, het belangrijkste doel van de operatie was een lichtere presentatie en verbeterde ontsluiting van mijn artikelen en boeken. Zeker de eerste weken zal er nog geregeld onderhoud plaatsvinden en materiaal worden toegevoegd.  Ik wil niet te lang in de tijd teruggaan, maar wel enkele blogs terugplaatsen die nog actueel zijn of documentaire waarde hebben. Om verschillende redenen wilden Petra en ik de site niet te lang off-line houden, excuus als deze de eerste maanden nog niet helemaal compleet is. De vernieuwing van de Engelse en Franse pagina’s volgt nog.

And of course: the English and French pages will follow. The international edition was published in January 2021

Een beetje weemoed is er ook, want ik was zeer vertrouwd met die ambachtelijke dreamweaver-site, die ik een beetje tegendraads grotendeels in zwart-wit had uitgevoerd, in het Nederlands en het Frans. Hieronder een paar beelden ter herinnering.