Geboren en opgegroeid in Delft. Daar ben ik trots op: de stad van Grotius, Vermeer en Stalpart. Ik ging er naar het Christelijk Lyceum, ging vervolgens geschiedenis studeren in Utrecht en promoveerde op een onderwerp van de historische Nederlandse letterkunde.

Op dit moment ben ik werkzaam als docent aan de Faculteit Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht en studiesecretaris van de Fraters van Barmhartigheid in Tilburg. De meeste van mijn publicaties bevinden zich op het snijvlak van geschiedenis, letterkunde en religie.

Eerder werkte ik aan de universiteiten van Bologna, Louvain-la-Neuve,  Nijmegen en, als gastdocent,  Padua en Namen. Van 1999 tot 2007 was ik directeur van het Talencentrum van de Universiteit Maastricht; van 1996 tot 1999 zakelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen; van 1992 tot 1996 docent in Louvain-la-Neuve en medewerker van het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal van de Nederlandse Taalunie; van 1988 tot 1992 docent Nederlands aan de Universiteit van Bologna.

Auteur, schrijver, publicist of literator?

arrow-right arrow-down arrow-left chevron-right chevron-left keyboard_arrow_down plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars home